Frank Galan tekent platencontract in Nederland - juli 2021

Het gaat plots heel snel voor Frank Galan.

Hij tekende een maand geleden een nieuw platencontract in Nederland voor minimum 2 jaar. Met dit nieuwe team wordt Frank terug op de kaart gezet in Nederland met het creëren van nieuwe Spaanse producties. Het is geen toeval zegt Frank Galan. Mijn carrière begon immers in Nederland in 1995 en heb ik er jaren full-time opgetreden, Spaanse songs opgenomen en in menig hitparade gestaan. En kijk…25 jaar later wordt de draad weer opgepikt. Vanuit Nederland worden alle toekomstige producties gestuurd, ook deze in Vlaanderen. Omdat het digitaal tijdperk nu helemaal de toekomst wordt kan iedereen over de gehele wereld de songs beluisteren via alle streaming-kanalen wat uiteraard een mooi gegeven is voor Spaanstalige en andere meertalige producties. Maar voor alle duidelijkheid blijf ik in Vlaanderen ook Nederlandstalige songs maken - een duo-initiatief kan je het noemen.
De nieuwe single “Lach” heeft dus een Spaanstalig broertje erbij met als titel “Te Quiero Más”. Het is een originele song en heb ik de Spaanse tekst geschreven. Ik kan mij het beste inleven in het Spaans en zijn Spaanse teksten mijn hebbeding. Ik weet hoe het moet klinken, welke accenten en welke emoties er dienen gelegd te worden. Ik doe dit al heel mijn leven, Spaanse teksten schrijven.
Vlaanderen kan dus genieten van zowel de Nederlandstalige versie “Lach” als de Spaanse “Te Quiero Más”. Het publiek dat Frank Galan kent hoort deze artiest het liefste in het Spaans omdat dit zijn imago is : zuiders en temperamentvol. Voor elk wat wils dus.Gegarandeerd een mooie zomer voor deze Vlaamse Iglesias.
Beide versies zijn te beluisteren via alle streamingkanalen en is de clip “Lach” te bekijken op YouTube.